Shelby Teknikk As

Studietur for arkitekter og rådgivende ingeniører

Preben Larsen

"Det er deilig å være norsk i Danmark".

-Slik har Danmarks Turistråd henvendt seg til nordmenn de siste tiår med bilder av endeløse strender, fornøyelsesparker, koselige kroer, kontinental kultur med nydelig mat og drikke. For oss som er opptatt av god design er det imidlertid en annen faktor som gjør at vi stadig vender tilbake hit: Danmarks unike kultur for design og arkitektur som gjør landet til et mekka for estetikere.

Studietur_Århus_foredrag_shelby_Teknikk.jpg

Nettopp dette er fokus på våre turer. Sammen med VOLA og MEINERTZ, to sterke representanter for denne kulturen, inviterer Shelby Teknikk AS årlig til studietur til Århus. 

Nederst i innlegget kan du melde deg på neste tur dersom det er av interesse. 

Målet for turene er å vise: 

 • Hvordan danske arkitekter, også i dagens prispressede marked, får gjennomslag for å velge god kvalitet og design på detaljnivå. Detaljene som byggets brukere har direkte interaksjon med hver dag og som burde vare i byggets levetid.
 • Hvordan det ved en kombinasjon av moderne produksjonsmetoder og godt, gammeldags håndverk er mulig å produsere slike prosjekttilpassede kvalitetsprodukter i et høykostland som Danmark.
 • Hvor deilig det er å være norsk arkitekt i Danmark i godt selskap med en mindre gruppe likesinnede. 

Her besøker gruppen Mosegaard museet. 

Her besøker gruppen Mosegaard museet. 

Tilbakemeldingene fra deltakerne på vår første tur tyder på at vi er på riktig vei i å oppnå disse målene – her noen eksempler: 

 • «Det er helt oppriktig den beste produktbaserte studietur jeg har vært på og dagen i går med AROS utstilling og byplan var utrolig givende.»
 • «Tusen takk for innholdsrik og kvalitetsbevisst tur. Gøy å se og følge folk som er seriøse.»
 •  «Topp tur, topp produkter, topp folk og topp stemning!»
 • «Vi ville bare takke for en flott tur! Det var både faglig interessant og ikke minst svært hyggelig!»
 • «To fine dager på jobb! Både hyggelig og inspirerende!»

Foto: Et av mange prosjekt i Århus havn.

Foto:Et av mange prosjekt i Århus havn.

Foto: Torben Madsen forteller om designprosessen ved utformingen av nye VOLA-produkter og utfordringene med å videreføre Arne Jabobsens designspråk. 

Foto: Torben Madsen forteller om designprosessen ved utformingen av nye VOLA-produkter og utfordringene med å videreføre Arne Jabobsens designspråk. 

Reisemålet er Århus, både fordi det ligger nærme VOLA og MEINERTZ og fordi det er en by som for tiden gjennomgår store forandringer. Hele den gamle havnen er i dag full av spennende byggeprosjekter - både ferdige og uferdige. I tillegg har byen flere eldre arkitekturperler fra kjente danske arkitekter, så her kan man studere dansk arkitekturs utvikling over flere tiår.   

Prosjektene vi besøker er:

 • Bestseller - C.F. Møller (guidet tur)
 • Isbjerget - CEBRA / JDS Architects / Search / Louis Paillard
 • Århus Rådhus - Arne Jacobsen / Erik Møller (guidet tur)
 • Lighthouse - 3XN
 • Århus Universitet - Kay Fisker / C.F. Møller / Povl Stegmann (guidet tur)
 • Vola Academy - Aarhus Arkitekterne (guidet tur og foredrag)
 • Moesgaard Museum - Henning Larsen Architects
 • AROS Aarhus Kunstmuseum - Schmidt Hammer Lassen (guidet tur)

Trapp_Århus_rådhus_arne_jacobsen.jpg

I Århus Rådhus fikk Arne Jacobsen og Erik Møller fritt spillerom og designet alt ned på detaljnivå; lamper, møbler, gelender, heisdører, parkett, listverk – i heisen og utenfor hvert kontor er det til og med vegghengte askebegere i så flott design at man får lyst til å begynne å røyke igjen. Neppe et prosjekt bygd på spekulasjon av totalentreprenører.

           Foto:Søren Clausen forklarer ett av produksjonstrinnene, nemlig pulverlakkeringen. 

           Foto:Søren Clausen forklarer ett av produksjonstrinnene, nemlig pulverlakkeringen. 

Foto:Børstingen av VOLAs armaturer gjøres fremdeles for hånd. Børsterens blikk sikrer at børstingen spiller med lyset på en måte maskinbørsting aldri klarer å oppnå. Dette håndarbeidet gjør at ingen børstede armaturer fra VOLA er helt identiske.    

Foto:Børstingen av VOLAs armaturer gjøres fremdeles for hånd. Børsterens blikk sikrer at børstingen spiller med lyset på en måte maskinbørsting aldri klarer å oppnå. Dette håndarbeidet gjør at ingen børstede armaturer fra VOLA er helt identiske.   

           

      

AROS kunstmuseum bidro til mange flotte inntrykk. Foto ovenfor er fra et av sanserommene. 

AROS kunstmuseum bidro til mange flotte inntrykk. Foto ovenfor er fra et av sanserommene. 

Regnbuen i Århus

Regnbuen i Århus

Foto:  Ron Mueck. Man må nesten oppleve hans hyper-realistiske skulpturer i levende live. 

Foto: Ron Mueck. Man må nesten oppleve hans hyper-realistiske skulpturer i levende live. 

Dersom du synes en studietur med oss virker spennende er du hjertelig velkommen til å fylle ut skjemaet under for en invitasjon til vår neste tur. 

Checkbox *
Ønsker du informasjon fra Shelby teknikk i fremtiden?


Nyåpning av Boform Oslo - Invitasjon

Preben Larsen

Det er enkelt å ønske dere en god fredag når vi samtidig kan videreformidle invitasjonen til boform og holedesign sin nyåpning. 

Boform vil ha VOLA i sin utstilling og vi håper så mange som mulig tar turen Onsdag 18.Mars kl. 17.00

Det blir faglig påfyll og som seg hør og bør, mat fra det danske kjøkken. 

Meld dere på med mail til: fest@holedesign.com

Vel møtt og god helg. 

 


Frostline på sjekkpunkt Sørvollen

Preben Larsen

Femundløpet er et av de mest kjente hundeløpene her til lands, arrangert på steder kjent for ekstreme temperaturer og værforhold. Når vi inngikk avtalen om å samarbeide med Femundløpet om frostsikker vannforsyning visste vi at det ville bli tøffe forhold. Lite visste vi at 2015 skulle by på så tøffe forhold at flere deltagere i dette øyeblikk utsetter seg for prøvelser hvermannsen sjelden opplever. 

Vi var klar over at hundekjørere, og de firbeinte deltagerne var av det hardføre slaget, men etter en dag på Sørvollen sjekkpunkt har vi fått føle å se hva disse utøverne er utsatt for. 

Menneskene og det skiftende været vi møtte idag gjør oss stolte av å kunne samarbeid med et så flott arrangement som Femundløpet. Det er ikke mindre enn en magisk opplevelse, og vi anbefaler alle å ta turen neste år! Flott natur, hyggelige og imøtekommende mennesker kombinert med kortreist mat er en uslåelig kombinasjon. 

Vi ønsker alle som er ute i været lykke til med strabasene, og håper alle kommer helskinnet gjennom natten.

Hold deg oppdatert om femundløpet på www.femundlopet.no Der har de også egen live sending som er verdt en titt. 

Vinneren av beste dyrevelferd kåret av Veterinærene på Femundløpet vinner en Frostline utekran til egen hundegård. Det synes vi er ganske flott!

Les mer om Frostline HER. 


Zett interiørdesign og Svane kjøkkenet åpner på Skøyen!

Preben Larsen

Idag var utsendte fra Shelby Teknikk så heldig å få en liten førvisning av Svane kjøkkenet sin nye butikk på Skøyen i Oslo. Tove Seberg står bak butikken og har skapt en fantastisk flott utstilling med kjøkken, produkter til soverommet og baderoms-innslag. 

Atmosfæren er strålende, og menneskene hyggelige. Vi anbefaler alle med mulighet å ta turen innom  Fredag eller Lørdag for den virkelige åpningen! 

Trykk HER for offisiell informasjon fra Svane og trykk videre på bildeserien under for et lite innblikk fra føråpningen. 

VOLA produktene som er brukt her idag er: Hv1 i rustfritt, Hv1 i hvitt, Sisterneknapp A82 og Rustfri KV1. Du vil etterhvert kunne se dusjløsning, tilbehør og VOLA i kobber hos Svane kjøkkenet.

En spennende butikk vi håper og tror vil lykkes. 

Shelby Teknikk gratulerer Comfort Skøyen med ny VOLA utstilling.

Preben Larsen

Vi ønsker å benytte anledning til å gratulere Comfort Skøyen med en ny flott utstilling. Det er flott at det finnes en forhandler på Oslo vest med en såpass komplett utstilling, og spesielt gledelig er det at det nå er mulig å se alle VOLA`s fargealternativer hos en forhandler. 

Comfort Skøyen har kompetent personell i butikken, i tillegg til et VOLA-sertifisert rørlegger-team. Dette gir deg som kunde muligheten til å planlegge hele badet på ett besøk, med en god garanti for at dine armaturer vil bli montert både korrekt og effektivt. 

Utstillingen i sin helhet. 

Utstillingen i sin helhet. 

Ta gjerne turen innom Harbitzalleen 2a for å se utstillingen med egne øyne.

Få innblikk i Arne Jacobsen sitt flotte univers. 

Få innblikk i Arne Jacobsen sitt flotte univers. 

For VOLA-interesserte nevner vi også vårt eget showroom plassert i Nedre gate 7 på Grunerløkka i Oslo. Ta gjerne kontakt på pl@shelby.no eller Tel: 94153918 for avtale om et besøk på showroomet.  

VOLA lanserer nye produkter!

Preben Larsen

Som et supplement til deres prisvinnende runde dusjhode, lanserer VOLA nå en hånddusj i samme design. Håndusjen T60 viderefører de sirkulære formene fra veggdusjen 060 og bidrar slik til å gi dusjrommet et helhetlig uttrykk. Til den nye hånddusjen lanserer VOLA også en ny dusjstang T65. Denne gjør det mulig å velge bort veggdusjen og fremdeles få en fullverdig dusjopplevelse.

VOLA lanserer nå nye dusjhoder spesielt utviklet for å gi den gode SPA-følelsen, private og offentlige etterspør. Veggdusjen 080W og Kneipp-spyleslangen 070W gir en behagelig kompakt dusjstråle med en masserende effekt mot huden.  

Vi er stolte av å kunne levere disse produktene med estimert leveringstid fra Mars 2015. 

 

Modell 080W vannfallsdusj og 070 Spa-dusj. 

Modell 080W vannfallsdusj og 070 Spa-dusj. 

Modell T60 håndusj med 060 takdusj. 

Modell T60 håndusj med 060 takdusj. 

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål vedrørende de nylanserte produktene. Som normalt kan også disse produktene leveres i VOLA`s fargearsenal bestående av 25 forskjellige farger. 

Dersom du ønsker det vil vi sende deg nyheter på hva som skjer hos oss når vi har noe interessant å melde. Vi lover å ikke bombardere deg med reklame, men kun sende deg informasjon vi tror du vil finne relevant.

Frostline og Shelby Teknikk sponser Femundløpet 2015!

Preben Larsen

Vi er stolte av å kunne bidra med enklere vannforsyning til de hardtarbeidende hundene og hundeførerne under Femundløpet 2015. I tillegg til en Frostline frostsikker vannkran på sjekkpunkt Søvollen gir vi en Frostline vannkran til vinneren av beste hundehold, til eget bruk i egen hundegård. 

Dyrevelferd og tilgang på vann er viktig for Shelby Teknikk, og hovedgrunnen til at vi har inngått samarbeidet. En annen positiv effekt er mulighetene for produkttestingen minusgradene på Røros gir oss.

Det blir spennende å følge løpet og observere hvor mange av hundene som velger å markere Frostline som en del av sitt nye revir!

Hele saken kan og bør leses her: http://www.femundlopet.no/nyheter/frostline-er-med-pa-laget

Oversikt over Frostline produkter finner du her: frostline.no

Frostline er stolte av å sponse Femundløpet. Foto:Femundløpet v/John Harald Knutsson

Frostline er stolte av å sponse Femundløpet. Foto:Femundløpet v/John Harald Knutsson

Nye nettsider

Preben Larsen

Velkommen til våre nye nettsider. Vårt mål er at nettsiden skal være en naturlig inspirasjonskilde innenfor VVS. Vi vil gjøre det enklere å vise dere hva som er mulig. Er det informasjon du savner, håper vi du tar kontakt med oss slik at vi hele tiden kan forbedre nttsiden, og forhåpentligvis bidra til at du kan bruke den til et verktøy i ditt daglige virke. 

 

På bloggen vår kommer vi til å dele våre aktiviteter, dele vår kunnskap og informere om kommende aktiviteter. 

For arkitekter, ingeniører og byggherrer holder vi gjerne presentasjoner og workshops for å personlig følge deres ferd mot drømmeprosjektene. 

 

Vi gleder oss til å ta i bruk den nye nettsiden slik at vi får formidlet det vi har på hjertet, og håper du blir en av mange faste besøkende. 

 

Vi snakkes!