Shelby Teknikk As

VOLA lanserer ny overflate.

Preben Larsen

Endelig, en dag vi har ventet lenge på. Dagen der vi kan dele at VOLA har utviklet en ny lakkert overflate.
Fargen heter matt hvit og med all etterspørselen etter hvite overflater den siste tiden gleder vi oss til å levere dette til norske baderom og kjøkken i fremtiden.

Her er overflaten vist på dusjhode 060 fra VOLA.

Her er overflaten vist på dusjhode 060 fra VOLA.

Lakkerte overflater fra VOLA går langt tilbake i tid. Faktisk var Grålakkerte armaturer den første fargen VOLA ble produsert i, året var 1968.
Senere kom oransj, rødt, gult. blå og andre fantastiske farger som har gitt VOLA mye oppmerksomhet opp igjennom årene.

Modellen 590 med buet elegant tut som er svingbar.

Modellen 590 med buet elegant tut som er svingbar.

VOLA produserer produktene på bestilling, og det er derfor 4-6 uker leveringstid på fargede produkter hos oss. På produkter som trenger innbyggingsdeler etterstreber vi å holde de fleste av disse lagerført for raskere leveranse.

VOLA 090Fm frittstående badekar armatur


VOLA i matt sort, levert av Vinderen Rør

Preben Larsen

Enten du er vokst opp med "back in black", "Man in black", "Black or white" eller "Paint it black" virker det som om VOLAs matt sorte overflate er like populær som Nina Simones legendariske black gold, plate. 

Å velge matt sort som overflate medfører ikke prisforskjell om man sammenligner med krom overflate. 


Her følger noen bilder fra et prosjekt i Bærum der alle bad er med matt sorte armaturer. Ta kontakt med oss på showroomet, eller snakk med Marius Rui på Vinderen rør for mer informasjon og inspirasjon til hvordan ditt prosjekt kan utføres. 

VOLA Sertifisering 2017

Preben Larsen

Onsdag 22. Mars hadde vi kurs av 20 rørleggere på VOLA showroom i Nedre gate 7, Oslo. 
Det var en lærevillig gjeng, med tilreisende fra Beitostølen, Brumunddal, Lillesand, Røyse og flere deltagere fra Oslo og omegn. 
 

Lars Arentoft var kursholder, og filmen nedenfor viser litt av det et slikt kurs inneholder. 

Nytt lagerlokale i Egersund

Preben Larsen

Vårt nye lager i Egersund er klart for vestlandsk ekstremvær! Vi har tatt i bruk LORO X nedløpsrør og Loro takavvaningssystem for flate tak. 

Selve bygget er satt opp av SV Betong, og vi er kjempefornøyd med de logistikkmessige mulighetene vi når får, til glede for våre kunder. 

Lageret stod ferdig i høst og har gitt oss muligheten til b.la å lagerføre flere produkter enn tidligere.

 

Gratulerer til Kielland Home sin kobber-leveranse av VOLA

Preben Larsen

Kielland home er en solid kvalitetsforhandler av interiørprodukter og en god samarbeidsparter og forhandler av VOLA. 

Vi har fått noen flotte referansebilder tatt av fotograf Fredrik Ringe.

Boligen er lokalisert i Stavanger-området og det er arkitekt Marita Hamre (Husgalleriet AS) Som har tegnet bygget. Husgalleriet har også stått for byggeledelsen. 

Overflaten er børstet kobber. 

Dersom du er i Rogaland og ønsker mer informasjon om VOLA, kontakt: http://www.kiellandhome.no/

VVS-dagene 2016 Lillestrøm Varemesse

Preben Larsen

Shelby Teknikk AS er å finne på stand nr C04-04 på Lillestrøm varemesse 19-21.Oktober. 

Vi har utstilt: 

  • VOLA
  • Meinertz radiatorer og konvektorer
  • Loro Tak og fasadedrenering
  • PRESTO industriarmaturer
  • Uridan luktfrie urinaler
  • Frostline frostsikre utekraner og dusjer uten behov for elektrisk varme
  • Shelby Dusjsystemer

Vi håper å få besøk av dere de kommende timene og dagene. 

 

 

 

Den andre arkitektens baderom

Preben Larsen

Vi kommer her med det andre badet i rekken under vår lille artikkelserie; Arkitektens baderom. Denne gangen er det Arkitekt Hallstein AS som på sitt interessante vis har gitt oss innblikk i sin prosess. Ikke bare når det gjelder deres mosaikkbelagte baderom, men også leiligheten som øvrig. 

 

Nedenfor forteller Hallstein med egne ord om sitt oppussingsobjekt. Før-bildene er tatt av fotograf Anthony Hopkins. Nå-bildene er tatt av Preben i Shelby Teknikk. 

Sommeren 2012 flyttet jeg og min samboer tilbake fra London. Da vi etter å ha funnet jobber i Oslo begynte å tenke på å kjøpe oss en leilighet fikk vi mange advarsler mot å kjøpe oppussingsobjekter. De koster det samme som ferdigoppussede boliger å kjøpe, men krever at du investerer ekstra for å få det beboelig. 

 

Vi falt tidlig for 1890-gårdene av Gråbeinstypen. De ligger sentralt på Tøyen og Sofienberg. De er ikke for store. Hver av dagens leiligheter var opprinnelig to leiligheter. På grunn av dette og et veldig godt forhold mellom avstanden fra fasade til fasade og romhøyden, får man gode, solide planløsninger med god tilgang på dagslys.

 

Da vi etterhvert kjøpte et oppussingsobjekt likevel, gledet vi oss stort til å gå igang.

Målsetningen vår var å jobbe frem en enkel og effektiv planløsning som kunne sikre at vi fikk mest mulig ut av de 57 kvadratmeterne.

Vi flyttet kjøkkenet og lukket en lite brukbar gjennomgang fra entréen. Det overrasket at leiligheten ble både mer effektiv og opplevdes større med dette grepet. Normalt vil vi jo rive vegger der vi kommer inn : )

 

Den lukkede gjennomgangen ble til et bittelite skjult vaskerom / teknisk rom / matbod / klesbod. Rommet ble nøyaktig tegnet for å romme kjøleskap med fryser, vaskemaskin, utslagsvask, varmtvannsbereder og hyller for diverse oppbevaring. 

Dette vesle “utility”-rommet gav oss muligheten til å lage et fin, enkelt baderom (uten vaskemaskin og varmtvannstank) og en kjøkkenløsning med benkekjøleskap slik at ingenting kom i veien for lyset og utsikten til den botaniske have.

 

Vi gjorde mye av rivingen selv og bodde i støvskyen i noen måneder. Det ble i løpet av denne tiden klart at vi måtte finne noen som kan snekre for at dette skulle løse seg - vi kunne jo knapt forskjell på stjerne og torx, og kunne på ingen måte lage den listefrie, helsparklede tilværelsen vi ønsket oss.

 

Oppussing av leiligheter tar alltid lengre tid enn man tror. Listen over uforutsette utfordringer lærte oss mye om å jobbe med eksisterende bygninger. Det viktigste er at man vet dette når man går i gang. Det er ikke mulig å forutsi hva som ligger bak neste lag med tregulv, gipshimling eller plankevegg før man har åpnet opp og sett. Når det kommer kjipe overraskelser, snu det til en ny mulighet!

 

Dersom man skal i gang med å pusse opp vil jeg først å fremst anbefale: GJØR DET!

Det viktigste er at man planlegger godt. Bruk gjerne en arkitekt - vi er stort sett flinke til dette.

Vær streng på å prioritere hva som er viktigst å få til bra, og ta dere råd til de løsningene dere er sikker på at dere liker.

Velg gjerne rimeligere (men funksjonelle!) løsninger der det lar seg gjør. Men, hvis du vet at du blir lykkelig av å ta i en vakker baderomskran hver morgen når du står opp - go for it! Hvis det er et gulv du vet vil være nydelig å gå på - spar penger på veggoverflaten. Hvis ett vindu over senga er det som gir deg den beste søvnen - ikke nøl!

Vi brukte opp alle pengene våre (og mere til) før vi var kommet frem til kjøkkeninnredning. Dermed bodde i et halv år med to dører lagt på bukker som kjøkken. Vi fikk låne en “skilsmissekokeplate” fra en kamerat og vasket koppene på baderommet. Om det var kult? Ikke i det hele tatt. Men vi fikk etterhvert spart opp til det kjøkkenet vi ønsket mest, med stilige hvitevarer og kran fra Vola.

 

I tillegg til å planlegge romløsningen og materialene, må dere planlegge tiden det skal ta. Har man mulighet til å bo et annet sted en periode?

Kan byggefasen sammenfalle med en ferie? Arkitekten kan også være din person på byggeplassen og komme innom og se til at alt blir som planlagt.

 

Av de tingene vi planla for dårlig, er gulvet i entréen. Det kom som en overraskelse på oss at undergulvet (under 4 lag linoleum, vinyl, gamle aviser og sponplater) var for ødelagt til å slipe opp. En flink møbelsnekker laget gulvbord lik de som ble fjernet, og entréen fikk samme behandling som de andre rom. Etter ett år så vi at slitasjen - selv i 3.etasje i en bygård - er vesentlig større i entréen enn i andre rom. Her skulle vi valgt et hardere materiale. Ellers har vi jo fått til mye akkurat som vi ville, og badet er vi kanskje særlig fornøyd med - her gikk veldig mye bra!

 

Idag brukes badet flittig i helgene som scene for Sybaritic Breakfast - mitt hedonistiske sideprosjekt der varm vann, god mat og cocktails danner kjernen. Prosjektet startet opp som en oppmykning av lørdagmorgenen når fredagskvelden hadde vært for hard. Det ene tok det andre og det ble etterhvert en facebook / instagram-konto til glede for flere. Det var en helt spesiell opplevelse å ta i bruk det nye badet med badekar den helgen det gikk opp for oss at vi ikke hadde råd til kjøkken! 

 

Hallstein har tidligere jobbet hos diverse kjente arkitektkontorer som Fosters+Partners, MMW og Coop himmelb(l)au i wien. Nå har han fulgt drømmen om å startet Hallstein as. Se på hans hjemmeside for kontaktinfo dersom du ønsker hjelp til ditt prosjekt. 

Ny VOLA katalog

Preben Larsen

Tidløshet er noe VOLA er kjent for, og det er trolig ikke mange andre leverandører som har hatt like langvarig kataloglevetid som VOLA har hatt til nå. 

Når vi ser den nye katalogen er det tydelig hvorfor dette har tatt noe tid. Katalogen er både en inspirerende kjøkken og baderomsbok samtidig som et komplett oppslagsverk for alle produktkategoriene vi idag har i sortimentet. Siden VOLA er et modulært system vil man aldri prioritere å vise alle mulige kombinasjoner. Det er derfor ønskelig å understreke at vi er behjelpelige med eventuelle kombinasjoner eller løsninger du eventuelt ikke finner i katalogen. 

Ønsker du katalogen tilsendt pr. post kan du ta kontakt på pl@shelby.no . Du er også hjertelig velkommen til et hyggelig besøk på vårt Showroom i Nedre gate 7, 0551 Oslo for en personlig overlevering og et raskt blikk på vår utstilling. 

Nedenfor følger noen bilder av noe av det katalogen kan by på. 

Inspirasjonstur til København - 3 Days of Design

Preben Larsen

Shelby Teknikk AS samarbeidet forrige uke med Modular lightning, Kvadrat tekstiler, Montana, Erik Jørgensen og Gubi om å ta med oss 18 dyktige arkitekter og interiørarkitekter til København. 

Målet med turen var å inspirere deltagerne samtidig som det ble konsumert produkt og materialekunnskap under oppholdet vi hadde på Pakhus 48 der 3DD ble avholdt. 

Gjengen var en sammensetning av deltagere fra Bergen og Oslo, og vi hadde første stopp på Montana sitt showroom. 

Bildene nedenfor er en bildekarusell, slik at det er mulig å bla i bildene for å se flere. 

Etter en innholdsrik rundtur gjennom Montanas modulære verden ble gruppen ledet til nabo-showroomet der Kvadrat holder hus. Her ble det en visuell og teknisk gjennomgang av noen av deres nyheter. 

Perfekt timing! Lunsj og gjennomgang hos GUBI! Alexander Furland gikk igjennom Gubi sin måte å "lete i gamle designarkiver" og viste noen av nyhetene de har. 

Etter Lunsjen var det tid for VOLA, som nærliggende nok er det vi selv så mest frem til. I år var vi heldige å få foredrag Av Torben Madsen. Torben er ansvarlig for produktdesign hos VOLA i tillegg til å drive Aarhusarkitektene Torben gikk igjennom hvordan de forskjellige designprosesser har foregått, på produkter som har rukket å bli klassikere innen sine segmenter. Vi fikk også en sniktitt på den helt ferske VOLA-katalogen som snart kommer i hyllene. 

Etter en time hos danske VOLA var neste stopp på programmet belgiske Supermodular som driver med belysning. Rune gikk gjennom produktene og hadde også en skikkelig overraskelse, det ble nemlig utlodding av Buzze flyttbar utelampe. 

 

Siste stopp før avslapning på bryggen var erverdige Erik Jørgensen. Har fikk vi både et foredrag fra Kathrine Svanevik og Anderssen og Voll. Selveste Niels Jørgensen tok seg også tid til å presentere noen produkter. En flott opplevelse. 

Til slutt ble det tid til deilig avslapning, tull og fjas og gode faglige diskusjoner på bryggen i behagelig temperatur og valgfri snacks. 

Shelby Teknikk ønsker å takke alle deltagerne for en givende tur, og håper vi snart snakkes igjen. 

 

 

Arkitektens baderom

Preben Larsen

 

 

-Vi liker arkitekter. De utfordrer oss, inspirerer oss og de bidrar til en verdifull dialog som gir oss innspill vi bruker til utvikling.
Vårt sortiment hadde aldri vært slik det fremstår i dag uten de mange møter vi har med arkitektene.
Når vi lar oss inspirere så mye av arkitektene i hverdagen, har vi som mål å formidle noen av de samtalene ut til dere. Hvis vi kan bidra med å gi dere ideer, velge materialer og sånn sett forenklet deres prosjekt, har vi nådd vårt mål. Om det er noe i vårt sortiment som passer inn i ditt prosjekt inviterer vi deg til å ta kontakt slik at vi kan få i gang dialog så tidlig som mulig. Vi tror det er på den måten man kan få de beste løsningene i prosjektet ditt, uten at totalkostnaden blir for høy. 
 


Først ut i det vi håper kan bli en hyggelig serie, møter vi Christian Moi.
Christian er arkitekt hos Derlick arkitekter, som er lokalisert noen få hundre meter fra våre utstillingslokaler nede på Grunerløkka. I 2015 pusset han opp badet, og vi har tatt en prat om prosessen.


Jeg møter Christian etter arbeidet og vi fyrer løs med noen spørsmål. Christian setter frem en rykende kaffe. 
 
Forrige bad var et kronglete bad på ca. 3,1 m², det så da slik ut:

Opprinnelig planløsning på Christian moi sitt bad. 

Opprinnelig planløsning på Christian moi sitt bad. 


 Bygget fra 1926 var opprinnelig en form for plussbygg. Det hadde et felleskjøkken i underetasjen med matheis som bragte måltidene til de eminente beboerne. Matheisen tok opp deler av baderommets areal.
Målet med oppusingen var å få en mer effektiv bruk av planløsningen i en stil som ville passe inn øvrig i leiligheten. Ved god planlegging lå alt til rette for også å få et fullverdig soverom/hjemmekontor i samme prosess. En annen naturlig målsetning som arkitekt med eget prosjekt er naturligvis å utvikle sin kompetanse.

Ingen prosjekter fremskrider uten prøvelser, Christian forteller at dette gjelder spesielt ved tiltak i eksisterende bygg. I dette tilfellet møtte man på en bærebjelke i gulvet med den konsekvens at man måtte velge alternativ slukløsning. Opprinnelig plan var å velge Unidrain-linjesluk som ville kommet helt inntil veggen. Grunnet den obsternasige gulvbjelken ble man nødt til å velge et sluk som kom noe ut fra vegg. 

Christian valgte et moderne sluksystem som gir et estetisk fint inntrykk i rommet

Christian valgte et moderne sluksystem som gir et estetisk fint inntrykk i rommet

Elegante knagger gir liv på de store flatene på høyre side i rommet

Elegante knagger gir liv på de store flatene på høyre side i rommet


Når man begynner planlegging av små eller store prosjekter er det viktig å begynne med en undersøkende fase der man er åpen og lar seg inspirere. Christian er i disse situasjonene daglig og har derfor erfart at han finner mest inspirasjon fra alt annet, som møbler og naturen. Det ble fort viktig å finne oppskriften på minimalistiske løsninger uten å få det sterile utrykket slike løsninger ofte forbindes med. Materialene ble derfor valgt for å underbygge helheten Christian var ute etter. Jeg håper de som ser badet opplever en følelse av varme og behag, og at de spiller på lag med rommets nøkterne dimensjoner på 4,4 m² . Det er lett å høre at han brenner for dette. Han forteller videre at VOLA fort ble valgt grunnet det klassiske designet som passer inn i leiligheten og som ga et estetisk utrykk og følelsen av kvalitet badet, I Christians øyne fortjener.

Vask fra italia og skreddesydd speil som går langs hele rommet gir et solid inntrykk

Vask fra italia og skreddesydd speil som går langs hele rommet gir et solid inntrykk

Sisterneknapp til toalettet i samme overlflate som de øvrige detaljene i rommet

Sisterneknapp til toalettet i samme overlflate som de øvrige detaljene i rommet


 
Vi penser inn på råd til de som planlegger oppussing av sitt bad. Her er det et tydelig svar: Planlegg godt før du begynner. Rådfør deg med en profesjonell part. Det vil koste deg litt, men samtidig potensielt spare deg mye ved at du tidlig tar de riktige valgene og planlegger videre utifra disse.
 
Det meste er verdt innsatsen hvis man brenner for sluttresultatet, derfor spør jeg rett ut hva han er mest fornøyd med på badet. Svaret er relativt kontant. –Jeg elsker alt ved mitt nye bad, men om jeg skal sette fingeren på noe må det være dusjen.
Selv føler jeg at jeg har fått mye ut av å forstå hvordan en byggeprosess fungerer før jeg satte i gang, og derfor har jeg i dag et bad jeg ikke ville endret noe på.
 

Et praktisk nøkkeloppheng...

Et praktisk nøkkeloppheng...

som elegant skjuler fordelerskapet

som elegant skjuler fordelerskapet

Dersom man vurderer å bruke en arkitekt på sitt prosjekt siterer Christian til arkitektur.no
"Arkitekten som tegner huset eller hytta er også din rådgiver og veileder gjennom hele byggeprosessen. Små og tilsynelatende enkle prosjekter innebærer også mange vurderinger og valg. Feil valg kan medføre tekniske utfordringer, merutgifter og forsinkelser. Arkitekten loser prosjektet gjennom kommunal saksbehandling, anbudsprosess og bygging."
Dagens planløsning

Dagens planløsning


 
Siden vi mistenker at en arkitekt er like glad i sluttresultatet som prosessen lurer vi tilslutt på om det er noen nye prosjekter i gjære.
Smilet sitter løst, og det avsløres at det trolig er det gamle radiatorsystemet som ryker for noe mer estetisk.

Neste prosjekt ut er trolig bytte av radiatorer til noe mer moderne. Bordet har Christian laget selv fra dinesen gulvplanker. 

Neste prosjekt ut er trolig bytte av radiatorer til noe mer moderne. Bordet har Christian laget selv fra dinesen gulvplanker. 


 
Christian takker Welin Byggsørvis for god innsats under prosjektet.

           

 

 

Shelby Teknikk har laget Pinterest-profil!

Preben Larsen

Pinterest er en digitalisering av korktavlen, kort fortalt. Du kan benytte pinterest til å "pinne" fast inspirasjonsbilder på forskjellige tavler du lager til forskjellige prosjekter. På denne måten blir det enklere for deg å huske alle de forskjellige produktene du liker til et konkret prosjekt. 

Det er morsomt og enkelt å bruke pinterest som oppslagsverk til inspirasjonsbilder slik at den oppsøkende delen av prosjektet går raskere og enklere. Det er som regel en fordel å søke på engelsk, og det er lite du ikke finner flotte bilder av. 

Dersom man legger inn en modul i nettleseren sin fra Pinterest, vil man også få opp et P-symbol på alle bilder rundt omring på nettet, slik at disse også kan pinnes til din tavle. 

Vi ønsker å gjøre det enklere for deg å finne inspirasjon til våre produkter og kansje også bruke vår profil til å vise håndverkeren din hvilke løsninger du ønsker.

Følg oss gjerne her: https://no.pinterest.com/shelbyteknikk så er du oppdatert når vi finner nye bilder som inspirerer! 

German design award premierer VOLA.

Preben Larsen

VOLA kom sent i 2015 med ny hånddusj og nytt dusjhode. Allerede vinner disse produktene priser. 

Den tyske "Design Award" er den internasjonale premiumprisen for det tyske Designrådet. Prisens mål: å oppdage unike designtrender å presentere, og belønne disse.   German Design Award er allerede en av de mest respekterte designkonkurranser i verden. 

Vi tar imot annerkjennelsen med åpne armer, og rapporterer samtidig om at prisen er helt i tråd med tilbakemeldingene vi har fått fra norske kunder. Produktene leverer, og vi håper de viser seg tidløse på lik linje med de andre produktene i vårt sortiment. 

Dersom du har spørsmål om disse produktene ta kontakt nedenfor: 


Arkitekturpris hedrer kvalitet.

Preben Larsen

NAL oppretter en ny arkitekturpris som skal hedre den beste kvaliteten.

 

- Prisen vil skille seg fra andre priser ved at den ikke har en egen jury, men baserer seg på et bredt engasjement i bransjen. Det er en pris der vinnerprosjektet skal nomineres og stemmes frem av arkitekter MNAL, forteller president i NAL Kim Skaara.

Den nye prisen skal gå til et arkitekturprosjekt med høy kvalitet som er ferdigstilt i Norge i løpet av de siste tre årene. Med arkitekturprosjekt i denne sammenhengen menes bygg-, plan-, landskap- og interiørprosjekter.

- Kvalitet er utfordrende å definere. Målet med å opprette en ny pris er å engasjere alle arkitekter i bransjen til selv å vise eksempler på hva som er god kvalitet og bidra til en aktiv og konstruktiv diskusjon, sier Skaara.  

Vi i Shelby Teknikk er opptatt av kvalitet, bærekraftighet og estetikk. Vi omfavner derfor denne prisen og synes det er helt topp at det blir økt fokus på kvalitet. 

Derfor kan vi også annonsere at vi har valgt å støtte prisen, og bli en samarbeidspartner. 

Dersom du har forslag til kvalitetsprosjekter kan du lese hele saken i sin helhet her: https://www.arkitektur.no/arkitekturprisen

Ønsker alle lesere en virkelig god kvalitetshelg!

-Shelby Teknikk